Apartman El Capo
HPromo Ostalo

Kreirajte romantični spa u sopstvenom kupatilu, ili još bolje – dođite kod nas

Duge veze i brakovi često, posle nekoliko godina sreće, počinju da venu zbog nedostatka svakodnevne romantike. Užurbani radni rasporedi i nezdrava ravnoteža između posla i porodičnog života su uobičajeni razlozi, ali mali romantični gestovi napravljeni uz malo vremena i truda, mogu zaista da naprave ogromnu razliku. U želji da pomognemo, u ovom tekstu ćemo vam pomoći da kreirate romantični spa u sopstvenom kupatilu, a ako za to nemate uslova, imamo još bolju ideju – dođite kod nas, i doživite nezaboravne trenutke.

Inače, malo ljudi ima vremena za neko veliko iskazivanje naklonosti, a ako i imaju, ne rade to baš često. Pripremili smo za vas nekoliko jednostavnih ideja koje možete lako da uklopite u svoju dnevnu rutinu, jer romantika je izuzetno važna za održavanje veze ili braka, i zaista nije teško podsetiti onoga koga volite koliko vam je stalo.

Iako su večera u restoranu uz sveće i vino, svakako prijatno iskustvo, nije neophodno da redovno odlazite na sastanke u javnosti. Mnogo je romantičnih i strastvenih prilika koje su daleko prijatnije u udobnosti vašeg doma. Primenite bilo koji od ovih jednostavnih, romantičnih gestova, da ponovo zapalite iskru u svojoj vezi.

Možda ćete se ponovo zaljubiti u ljubav svog života, nikad se ne zna! Ali da ponovimo, ako je u vašem domu nemoguće ostvariti tako nešto, dođite kod nas. Potrebno je samo da rezervišete apartman na vreme.

A koje to male gestove možete da učinite?

#1. Držanje za ruke

Drzanje za ruku

Sećate li se dana kada bi vam samo držanje za ruke izazvalo eksploziju u srcu? Ako imate malu decu, vaše ruke su u poslednje vreme uglavnom rezervisane za njih, ali u kratkim trenucima kada su slobodne, držite se svog partnera. Bilo da zajedno gledate televiziju, čekate da se večera u rerni ispeče, ili samo kao brzi pozdrav, držanje za ruke je prvi i najvažniji način da se povežete i kažete jedno drugom – „volim te“.

#2. Ljubavne poruke

Slanje ili ostavljanje ljubavnih poruka svom partneru po kući, u različitim formatima, svakako će mu ulepšati dan. Od najobičnijih „post-it“ papirića, govorne pošte ili email poruka, lepo je osećati se voljenim, i imati kontakt sa partnerom osim „šta je za večeru?“, ili „ostaću na poslu malo duže“. Ako vam je potrebna inspiracija, napišite jedan od mnogih razloga zbog kojih volite nju/njega, ili se podsetite neke smešne uspomene, koja će vam oboma izmamiti osmehe.

#3. Slavite sve!

Život ima mnogo uspona i padova, tako da je veoma važno da kao par, uživate u svakom novom iskustvu. Proslava može da bude bilo kakva, od otvaranja flaše vina, do kuvanja omiljenog obroka vašeg partnera, ali je veoma važno obeležiti svaku pozitivnu vest. Lična dostignuća, unapređenja na poslu, rođendani i godišnjice, sve su prilike za slavlja koje nikako ne treba propuštati.

#4. Započnite jutro zajedno

Jutro zajedno

Prosečan radni dan sastoji se od toga da se sami pripremite, pripremite decu, doručkujete u žurbi, i trčite u školu pre nego što krenete na posao, da biste i sami započeli naporan radni dan. To vam ostavlja veoma malo prostora za razgovor i maženje, a na kraju dana ste previše umorni da biste se povezali.

Ali ima rešenja! Namestite alarm na 15 minuta ranije, i iskoristite to ključno vreme odmah nakon buđenja za komunikaciju sa svojom drugom polovinom. Čak i ako je to samo pospano maženje ili kratak pregled jednog dugog dana koji je pred nama, nećete provesti ceo dan a da do uveče niste progovorili ni reč.

#5. Napravite „svetilište“ svojoj ljubavi

Jedan od najslađih romantičnih gestova koje možete da napravite u sopstvenom domu je da priuštite svojoj boljoj polovini opuštajuću noć u svom kupatilu, za tu priliku pretvorenom u romantični spa. Napravite toplu kupku i romantičnu atmosferu u svom kupatilu uz latice ruža i mirišljave sveće.

Dodajte male detalje, da biste svom sasvim običnom kupatilu dali taj dašak romantike i osećaj luksuza. Za dodatni, poseban i promišljen dodir, sipajte čašu partnerovog omiljenog napitka, i stavite omiljenu knjigu ili časopis pored kade, da se uz njih opuste. Naravno, poželjna je i lagana muzika, a možete se i pridružiti svom partneru u kadi.

Ipak, naši stanovi su često mali, sa još manjim kupatilima u kojima prave kade i nema. Ali, u apartmanima Spa Intimo, možete uživati u dvoje, u sasvim posebnoj atmosferi, koju ćemo kreirati po važoj želji.

A kako kreirati romantični spa u sopstvenom kupatilu?

#1. Stvorite mirnu i opuštajuću atmosferu

Počnite sa temeljnim čišćenjem kupatila, i raščistite sve nepotrebne stvari koje se motaju okolo, kako biste dobili prostor neopterećen suvišnim detaljima. Ugasite svetlo i upalite sveće, da biste stvorili prijatan sjaj.

#2. Predajte se čulima

Mirisi igraju veliku ulogu u ambijentima luksuznih spa centara, pa razmislite o tome kada planirate svoje iznenađenje. Koristite mirisne sveće, topla aromatična ulja u gorioniku, ili stavite u vazu buket dodatno parfimisanih ruža, čije ćete latice takođe posuti po vodi za kupanje.

Otvorite neko penušavo vino, dodajte jagode umočene u čokoladu ili nešto slično što volite. Napravite romantičnu listu omiljenih instrumentalnih numera, da biste pojačali utisak.

#3. Luksuzna kozmetika za kupanje

Luksuzna kupka

Napravite zalihu luksuzne i mirisne kozmetike za kupanje, koju ćete koristiti tokom spa dana, uključujući i piling za telo, ulje za masažu i kremastih bombi za kupanje. Vaša voljena osoba će sasvim sigurno sa zadovoljstvom nastaviti da koristi sve to tokom cele godine, jer će je uvek podsećati na romantični spa koji ste napravili samo za nju/njega.

#4. A šta obući?

Luksuzni spa centri imaju mnogo velikih i mekih peškira, belih toaletnih ogrtača, i udobnih papuča za opuštanje između tretmana. Eto vam ideje i za kućni spa. Obradujte svoju voljenu osobu novim kućnim ogrtačem, papučama i peškirima, koji će upotpuniti spa efekat u sopstvenom domu.

I za kraj…

Trud koji uložite u sve ove pripreme, pokazaće vašoj voljenoj osobi koliko vam je stalo do nje/njega, i stvoriće opuštajuću romantičnu „poslasticu“ za oboje. Nekoliko sati provedenoh u kućnom romantičnom spa centru, ili nekom od Spa Intimo apartmana kao što je El Capo, učiniće čuda za vaš um i telo, daće vam oboma novu energiju, i pokrenuće vas da ovakve romantične trenutke češće priređujete jedno drugom.

Uvek smo tu za vas,

Vaš Spa Intimo!

www.spaintimo.rs

Autor: Jelena Todorović

Fotografije: unsplash.com i spaintimo.rs

Podelite s prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *