News

Nedelja Italijanske kuhinje u svetu

IV NEDELJA ITALIJANSKE KUHINJE U SVETU

(18–24. NOVEMBAR – Beograd, Subotica)

Četvrto zaredom izdanje Nedelje italijanske kuhinje u svetu održaće se u Srbiji od 18. do 24. novembra.

Tokom prošlogodišnjeg izdanja, Italija je organizovala preko 1,900 događaja u svojih 296 diplomatskih predstavništava. Tema ovogodišnjeg izdanja biće  “Edukacija o hrani: kultura ukusa”, što ima za cilj promociju veoma kvalitetnih italijanskih proizvoda, kao i kulinarske veštine, veoma važne komponente italijanske kulture.

Nedelju italijanske kuhinje u Srbiji organizuje Ambasada Italije u Beogradu u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu (IIC), Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu (ICE), Komorom italijansko-srpskih privrednika (CCIS), Udruženjem italijanskih privrednika u Srbiji (Confindustria Serbia), Počasnim konzulatom Italije u Subotici i Kulturnim centrom “Piazza Italia”, uz podršku italijanskih i srpskih kompanija. 

Događaj koji otvara Nedelju italijanske kuhinje održaće se uveče, 18. novembra, u hotelu Hilton, kada će biti organizovana konferencija za medije na kojoj će se predstaviti kompletan program Nedelje.

Među brojnim aktivnostima, održaće se seminari o italijanskim proizvodima i teritorijalnoj tradiciji, demonstracije kulinarskih umeća priznatih italijanskih kuvara, radionice italijanske kuhinje, dvodnevni sajam koji će promovisati visoko kvalitetne italijanske proizvode, kao i dva posebna događaja, jedan posvećen italijanskoj kuhinji na letovima Alitalia u prvoj klasi, a drugi će se baviti izuzetnim italijanskim vinima. Pored toga, od 14. do 27. novembra, supermarketi u Srbiji, Mercator, Idea i Roda, promovisće italijanske proizvode. Na kraju, da bi se obogatilo kulinarsko iskustvo učenika škole kuvanja u Srbiji, italijanski kuvari održaće kulinarske časove italijanske kuhinje u Srednjoj turističkoj školi na Novom Beogradu i u Visokoj turističkoj školi za hotelski menadžement u Beogradu, kao i u prostorijama Italijanskog kulturnog centra u Subotici.

Podelite s prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *