News

Akademija Majstor Kuhar

Nedavno je otvorena „Akademija Majstor Kuhar“, poznatog akademika kulinarstva chefa Branka Ognjenovića. On je na svečanom otvaranju sa svojim mladim timom, predstavio kompletan program akademije. Nakon dugog niza godina u svetu gastronomije Chef Branko je nakon dugogodišnjeg rada i aktivnostima u svetu gastronomije, najavio odlazak u aktivnu penziju, tokom koje će se uglavnom posvetiti radu Humanitarnog udruženja Renato-Kuhari bez granica.

Vrhunski tim stručnjaka koji predvodi direktorica Sabina Jalšić, chef Dario Lido, naslednik Branka i Nenad Bratkovića magistar nutricionizma, vodiće akademiju i njene programe.

Branko i dalje planira aktivno učestvovati  u svakom delu Akademije kao predavač u masterclass radionicama. Planira se da mladi ljudi koji su od početka sa Brankom, preuzmu provođenje ciljeva Akademije na sebe.

Svečano otvaranje je upriličilo 150 prijatelja, kolega kuvara, poslovnih saradnika i predstavnika medija i to u prostoru od čak 300m2. Predviđeni prostor je opremljen najmodernijom tehnologijom, a planirano je i obezbeđeno odelenje podataka uz moderno online učenje. Polaznici Akademije će po završenom seminaru dobiti sertifikat „Majstor Kuhar Akademija“. Ova akademija ima misiju da osnaži tržište rada kvalifikovanom radnom snagom, edukacijama smanji deficit, ali i poveća kompetentnost na tržištu. Ovo je ujedno i prva akademija na tržištu Republike Hrvatske, koja pruža stručna usavršavanja u domenu gastronomije.

Prostor u kome funkcioniše edukativni prostor Akademije, opremljen je najnovijom opremom za interaktivno provođenje edukacija u sferama opšteg kulinarstva, nutricionizma, pristupa i otvaranju kulinarstvu osobama sa invaliditetom, raznim gastro bolestima, održavanju masterclassova. Najavljena je i saradnja sa osobama iz sveta gastronomije i enologije, a potvrđena su i imena: David Skoko, Hrvoje Zirojević, Stefan „Stevo“ Karapandža te Ljubica Komlenić.

Najavljen je i nastavak saradnje sa Culinary Arts Institute UVU (Utah, Salt Lake City-US ), WACS (World Association of Chefs Societies), a u toku su pregovori sa CIA (Culinary Institute of America) te Cordon Bleu. Cilj Akademije Majstor Kuhar je razviti erazmus program sa najavljenim svetskim institucijama. Osim edukacija, akademija predviđa pružati usluge savetovanja za kompanije koje se bave raznim aktivnostima u domenu gastronomije, organizacijom gastro manifestacija i drugim poslovima, koji su usko vezani za gastronomiju.

kontakt
Akademija Majstor Kuhar
Samoborska cesta 134
10000 Zagreb-Hrvatska
tel: +385 1/ 6110-802
www.majstorkuhar.hr

foto: Bojan Haron Markičević
info: Morana Petričević
tekst obradio: Hedonist magazin

Podelite s prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *