HWorld

Kako se osloboditi bola koji vam diktira život i uskraćuje zadovoljstva

Hronični bolovi u leđima ili glavobolja pa čak i uporna migrena ne mora da bude vaš saputnik, ako vi to ne želite.

Kada bol postane nepodnošljiv, saputnik otera čak i ona mala uživanja iz našeg života, život nam ponudi jednostavno rešenje, samo trebamo biti spremni da ga vidimo i prihvatimo.

Što smo stariji to smo sve više svesniji činjenice da je naše zdravlje nešto što nas polako napušta i to napuštanje opravdavamo samom tom činjenicom da starimo! A zapravo treba da se pitamo da li nas zdravlje napušta zato što starimo ili starimo zato što nas zdravlje napušta?

Zdravlje je nešto bez čega ovaj naš život nema nekog velikog smisla iz prostog razloga, jer je uživanje bitan deo našeg života. Tek kad izgubimo zdravlje, shvatamo koliko je bilo neophodno i koliko je užitak zavisio od njega. Bez uživanja život se vrlo brzo pretvara u neku vrstu kazne i tako izgubi brzo svoj smisao. Da bi uživali u svakom aspektu našeg života, potrebno nam je zdravo telo. Da li je to uživanje u poslu, prirodi, deci, unučićima, hrani ili duhovnošću, potrebno nam je zdravlje da bi mogli u potpunosti da percipiramo život onakav kakav on stvarno i jeste i uživamo u malim kao i u velikim stvarima koje može da nam pruži. Zato je zdravlje nešto što nam je jako potrebno, nešto bez čega se ne može i nešto za čega se vredi boriti.

Kao neko ko je izgubio svoje zdravlje i uspeo da ga povratiti i neko ko je ponovo počeo da uživa u svim aspektima ovog života, želim da podelim sa vama istinu koja može povratiti i vaše zdravlje, a samim tim napraviti od vas svesnog Hedonistu…

Kako je moje zdravlje počelo da se narušava… ne znam! Ne znam jer nisam bila svesna svoga tela kao primarnog aktivnog saputnika. Naravno signala je bilo… tu i tamo, periodi sa bolovima u leđima, ukočen vrat, glavobolja, bolovi u želucu, štrecanje bubrega pa lekić ovde paracetamol tamo i tako je vreme prolazilo, uživanja su se smanjivala, a bolni dani su se množili. Da bi se po mom osećaju, samo odjednom našla oči u oči sa migrenom koja je razarala moje telo 6 godina po 72 sata nedeljno i život je prestao u roku od tih 6 godina da ima svaki smisao.

Nestalo je sve što mi je do tada bilo bitno i svaka vrsta uživanja je bila totalno prognana iz mog života. Migrena je brzo oduzela prvo posao i karijeru, prijatelje pa familiju i sva uživanja koja su nekad smenjivala teške momente su tad zamenjivana sa još težim momentima. Da bi uživanje u bilo čemu postao toliki luksuz i nešto nepojmljivo kao sedmica na Loto listiću koji niste ni odigrali. U tih 6 godina preživljavanja i borbe sa simptomima, simptomi su se razmnožavali i skoro sve dole navedene simptome, imala sam kao svakodnevnicu. Bitka je bila skoro izgubljena…

Za sve one koji žele da uživaju u ovom životu i da im zdravlje ne bude prepreka ni sada, a ni u budućnosti, mogu sa sigurnošću preporučiti da pročitaju do kraja ovaj tekst… A onda razmislite i odlučite da li želite ili ne želite da verujete u moć regeneracije. Želim da vas informišem o mogućnosti koja je za svakog čoveka pristupačna, mogućnost koja može da promeni vaš život i dozvoli vam da uživate u njemu kao što ste to i zaslužili.

Pričaću vam o simptomima tj. signalima tela kod samo JEDNOG UZROKA!

Sve ovo što ću podeliti sa vama već je naučno dokazano i neka od ovih istraživanja trajala su i desetinu godina da bi se došlo do istog zaključka. Zaključak do kojeg sam došla ne samo iz naučnih istrazivanja, nego i iz ličnog iskustva, a potom proverila u praksi radeći godinama sa mnogim ljudima koji su imali različite simtome sa ove liste, a isti uzrok.

Pa da krenemo od najbitnijeg signala zvanog… BOL!

Neću vam puno pričati o bolu, svi smo ga bar jednom osetili, ali ću samo napomenuti da je bol signal kojim telo (nesvesni deo nas) pokušava da nam kaže da se nešto dešava u telu i da MI (svesni deo nas) treba nešto da preduzmemo da bi taj signal ispunio svoju svrhu. Ako ništa ne preduzmemo ili preduzmemo nešto što je samo prikrivanje tog signala, naše telo nam neće vremenom više slati taj signal jer je beskoristan ne služi svojoj svrsi, jer nas ne podstiče da otklonimo uzrok. Ali to ne znači uvek da je problem otklonjen, naprotiv.

Pa da krenemo sa signalima koji se najčešće manifestuju i samim tim najčešće utiču na kvalitet našeg života, jer nam najbrže oduzimaju užitke…

GLAVOBOLJA

Hronična glavobolja otporna na lekove,Tenziona ili Klaster glavobolja

Nervni bol leve/desne strane ili frontalni bol u licu (neuralgija: trigeminalni, okcipitalis veliki ili mali)

Migrena sa ili bez aure, Preosetljivost na svetlost ili glasne zvukove

NEOBJAŠNJIVI POREMEĆAJI TELA

Poremećaj srčanog ritma

Fluktuacija krvnog pritiska ili nivoa šećera

Vrtoglavica ili nesvesnica

Poremećaj ravnoteže ili zujanje u ušima (Tinitus)

BOL U LEĐIMA I VRATU

Ukočenost, zgrčenost, bolovi mišića vrata ili nekog dela leđa koja prelazi u Smanjenu pokretljivost ili Osećaj da mišići peku

Upala nerva (najčešće Išijadikus)

PROBLEMI SA VILICOM

Puckanje ili škriputanje zubima ili bol u vilici

Problemi sa gutanjem (češće je gušenje) i ono nama ženama najpoznatije Hrkanje

DISREGULACIJA UDOVA

Nemogućnost dužeg stajanja ili šetanja ili ležanje na leđima

Teškoće pri klečenju i ustajanju iz te pozicije ili Osećaj da je jedna noga duža

Trzanje mišića ili slabost mišića ili utrnutost u nozi ili ruci ili peckanje

Pošto smo iz ovog ili onog razloga određeno vreme negirali, ignorisali ili samo maskirali lekovima ove signale, telo je moralo da nastavi sa problemom i dalje da se nosi. Telo je to na neki svoj način privremeno rešilo pa je počelo da emituje signale od kojih počinje naše uživanje u životu totalno da gubi bitku

BEZ KONKRETNOG RAZLOGA

Poremećaj sna, Sumornost ili Iziritiranost, Stalni zamor, Akcioznost ili Panika

Smanjena otpornost i potreba za fizičkim kontaktom

Problemi sa koncentracijom i pamćenjem

Osteoartritis cervikalne (vratne) kičme

Želim da ponovim da su svi ovi simptomi tj. signali ljudskog tela pronađeni u različitim svetskim naučnim istraživanjima. Da to nije moje mišljenje, nego zaključci mnogih istraživanja. Da ova istraživanja dokazuju da su gore navedeni simptomi uzrokovani jednom koščicom od samo par grama! Jednim pršljenom takozvanim ATLAS-om.

SUBLUKSACIJA ATLASA ili našim rečnikom IZMEŠTENOST PRVOG VRATNOG PRŠLJENA

Sigurno se pitate kao i ja što sam se pitala… kako je moguće da jedna mala koščica može da bude uzrok svih ovih simptoma? Da pronađem ovaj odgovor, morala sam da zaronim dublje i.o u zakone statike, kinetike, akupresure, istrazim fasciju, probam razne masaže i proučim jos dosta različitih knjiga i istraživanja i zaključaka za koje nisam ni sanjala da postoje.

Zašto je Atlas najslabija karika u našem telu???

Atlas je pršljen od samo nekih 5-6 grama na kom leži naša lobanja sa svojom težinom od cca. 5-7 kg. Pozicija ovog pršljena je mnogo bitna, jer se nalazi na vrlo bitnom mestu u našem telu. S jedne strane kroz njega prolazi moždano stablo koje ima jako bitnu funkciju u našem telu, a osetljivo je na pritisak, trenje, stezanje itd. Dok sa druge strane Altas balansira težinu lobanje (masu) da ona ostane u svojoj vertikalnoj osi. Morate priznati da je izazov koji Atlas ima da balansira sa tolikom težinom dok mi radimo šta hoćemo sa našim telom, a pritom da se ni milimetar ne pomeri da ne bi ugrozio ni vertikalnu osu, a ni iziritirao moždano stablo, više nego nemoguća misija.

Izmešten Atlas znači da koščica koja drži lobanju nije na svom mestu i da je središte težine glave pomereno sa svog centra. Samim tim možemo zaključiti da moždano stablo oseti ovu promenu kao i vertikalna osa.

Kad se pomeri centar težine (centar mase) pomeri se i vertikalna osa.

Vertiklna osa je veoma bitna u borbi protiv gravitacije, jer pomerena ose znači promena mesta pritiska gravitacije i tada gravitacija vrši pritisak na naše telo van njegovog pravog centra.

Pomeranje vertikalne ose izaziva lančanu reakciju u telu i naše telo mora da se prilagodi ovom novom položaju. Telo mora ponovno da se izbalansira i raspodeli težinu-masu na ostale delove tela radi uspostavljanja nove ravnoteže celog tela. To znači da svaki pršljen predvođen karlicom, mora da se pomeri sa svog anatomskog položaja.

Ova lančana reakcija svih pršljenova i naše karlice bukvalno znači krivljenje naše kičme!!!

U ovom lančanom pomeranju, oblik naše kičme zavisiće od sledeće najslabije karike u našem telu. To može da bude bilo koji mišić ili ligament. Ako ništa ne preduzmemo, ovo pomeranje se nastavlja zbog uticaja gravitacije dok god smo živi i prouzrokuje dalje krivljenje naše kičme i štetu u našem telu.

Zašto je bitno vratiti Atlas na njegovo anatomsko mesto???

Stimulisanjem Atlasa nazad na njegovo anatomsko mesto, taj isti kinetički lanac pokreće tok pomeranja vertikalne ose, ali sada to vraćanje vertikalne ose na njeno pravo mesto i pod uticajem te iste gravitacije, vraća svaki pršljen na svoje anatomsko mesto. Oslabljena ili totalna MISkominikacija između malog mozga (našeg iscelitelja) i tela se ponovo uspostavlja (kao diagnostika kod auta) i telo počinje sa regeneracijom.

Svi bolovi u kičmi su nastali jer su pršljenovi van svog anatomskog mesta, a gravitacija i dalje svakodnevno vrši pritisak na njih. Kriva kičma kao što su skolioza, kifoza i lordoza i sve vrste nepravilnog držanja tela, samo su posledice izmeštenog prvog vratnog pršljena! Posledica promene u vertikalnoj osi. Diskus hernija je samo lančana reakcija koja nastaje zbog nepravilnog oblika kičmenog stuba, kao i gore navedeni simptomi, samo posledica pritiska, trenja, pomeranja sa mesta i miskomunikacija.

Sve je u telu jedno sa drugim povezano i u konstantnoj komunikaciji. Kada nastane miskomunikacija, telo se ponaša kao da se igra gluvih telefona i time počne da ugrožava naše zdravlje na bilo kom polju. Koje je to polje, zavisi od toga koji pršljenovi nisu više na svom anatomskom mestu i kako se ta miskimunikacija dalje razvila.

Pretpostavlja se da nekih 98%  svetske populacije ima nepravilan položaj kičmenog stuba, što znači da ima izmešten Atlas. Tako da ima  2% šanse da vaši zdravstveni problemi nisu uzrokovani izmeštenim Atlasom i da je neki drugi uzrok po sredi ali… da li ste vi taj nesrećnik koji pripada u ta 2% svetske populacije i čiji zdravstveni problemi nisu nastali zbog miskomunikacije??? Da li ste proverili? Da li ste 100% sigurni šta je pravi uzrok vaših bolova?

Ako ste ste srećnik čiji su zdravstveni problemi nastali zbog izmeštenog atlasa, kao što je to bio slučaj kod mene i kod mojih klijenata, onda je nameštanje atlasa nešto što će vam povratiti zdravlje u toj meri u kojoj je vaše telo maksimalno u stanju da se regeneriše.

Još nisam imala klijenta kome je posle tretmana kičma ostala kriva i da nije imao pozitivne reakcije. Kod dece se rezultat vidi već posle 4 a 5 dana. Roditelji sami primete velike promena u držanju tela i vide vraćanje pršljenova na anatomsko mesto. Kod starijih je potrebno malo više vremena i malo ličnog ulaganja, kod nekih je to par meseci, dok kod nekih i godinu dana. Nekima je jedan, a nekima par tretmana bilo potrebno, ali svima se kičma ispravila i svi imaju zdravstvenih poboljšanja pa čak i isceljenja. Svi su poboljšali kvalitet života gde je uživanje dobilo svoje zasluženo mesto.

Zato vam savetujem, gde god da ste na ovoj planeti da proverite i namestite atlas, jer je život tu da uživamo u njemu u svim čarima i izazovima koje može da nam pruži. Ne mogu vam garantovati da svako ko tvrdi da namešta Atlas to i može, ali mogu vam preporučiti HumanUp metodu koju i ja koristim.  HumanUp
Vesna Golubović
Atlasolog
mob RS: +381 61/ 633-24-57
email: info@humanup.nl
www.humanup.nl

Podelite s prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *