HWorld

Hedonist Magazin na Prosi Exotic Festivalu u Beču

Hedonist magazin je imao čast da bude jedini magazin sa ovih prostora, koji izveštava o ovom, kao što i sam naziv kaže Egzotičnom festivalu. A da je bio egzotičan, imali smo prilike i sami da se uverimo.

Organizator festivala je Princ Augustin Pallikunnel. Na festivalu je bio predstavljen raznovrstan program muzike, plesa i delikatesa iz celog sveta, indijski plesovi, afrički bubnjevi, karipski ritmovi, dodir bolivuda i još mnogo toga, stvaralo je odličnu atmosferu, a imali smo osećaj kao da se nalazimo na egzotičnom putovanju oko sveta

Tokom usijanog sunčanog dana, utočište smo našli pored štanda sa egzotičnim koktelima. Pored štandova sa ukusnom i egzotičnom hranom tu su bili štandovi sa raznim afričkim nošnjama, ručno rađenim narukvicama i ogrlicama, koje su posetioci mogli kupiti. Prilog od kupljenih ogrlica, išao je u dobrotvorne svrhe.

Kao počasni gosti na ovom festivalu, imali smo prilike da zavrtimo i srećni Prosi točak, gde smo osvojili Prosi knjigu sa egzotičnim receptima iz preko 20 zemalja.

Šta je Prosi? (www.prosi.at)

PROSI je najveća i najbolja azijska, afrička i latino američka prodavnica hrane u Austriji, koja u ponudi ima više od 8.000 različitih kategorija prehrambenih proizvoda. PROSI ima širok asortiman egzotičnih prehrambenih proizvoda iz celog sveta, kozmetiku, ajurvedske proizvode, čips, grickalice i mnoge druge atraktivne proizvode. PROSI takođe poseduje i odličan asortiman uvezene ribe, koja odgovara svim međunarodnim ukusima. Njihov ekskluzivni asortiman proizvoda je razvijen i proširen tokom godina i u mnogim slučajevima od zahteva međunarodnih kupaca. Tako da na raspolaganju imaju i specijalne proizvode iz matičnih zemalja svojih kupaca, a i veoma značajan i visoko cenjen procenat austrijskih kupaca, čiji su kulinarski interesi prošireni kroz obimna međunarodna putovanja. PROSI-jev asortiman egzotičnih proizvoda širom sveta sada premašuje 6.000 kategorija i zaista je veoma teško pronaći tako širok spektar međunarodnih artikala pod jednim krovom bilo gde u svetu!

Prosi pored izvanrednog asortimana pruža i dodatne usluge za svoje kupce poput: Internacionalnih časova kuvanja, kurseve joge, a organizjuju i međunarodni ulični festival.

Pored egzotičnog supermarketa, Prosi sadrži i svet kozmetike, jer se preko puta nalazi supermarket prodavnica kozmetike. Tu možete kupiti razne proizvode poput ajurvedske kozmetike, koja je veoma popularna zbog bliskog odnosa sa prirodom. Ajurvedski proizvodi koriste sastojke koji su ekstrahovani direktno iz prirode, bez izuzetka. Proizvodi se u mnogim slučajevima koriste već hiljadama godina, a široko poverenje u proizvode prenose se sa generacije na generaciju tokom više vekova. Tu su i razne kreme za sve tipove kože, dečija kozmetika, razna ulja za kožu i telo, šamponi, losioni i jako zanimljive perike od prirodne ljudske kose…

A preko puta kozmetičke radnje nalazi se i Prosi Indijski restoran koji na meniju ima jako ukusna indijska jela poput: indijskih supa, predjela, Thali, Dosa, Biryani, raznovrsni specijaliteti od mesa, jaja, vegeterijanski i veganski specijaliteti, “Paneer“ (Indijska vrsta sira), specijaliteti od ribe i račića i najpoznatiji indijski “Tandori“. Ako ste ljubitelj ljute hrane ovo je pravo mesto za Vas.

Ostavljamo Vas da uživate u ovim egzotičnim trenucima do sledećeg javljanja iz Beča, Hedonist Magazin i BojanČitlučanin (email: citlucaninbojan@gmx.at)

Video o samom festivalu možete pogledati ovde:
www.youtube.com/watch?v=_D7yiugeMMo

Podelite s prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *