HWorld

Dobrodošli u Bailliage Švicarske

Chaîne des Rôtisseurs Bailliage de Soleure Suisse/ Switzerland

Šta je „La Chaîne des Rôtisseurs“-Association Mondiale de la Gastronomie?

Ovo je svjetska asocijacija gastronomije i možemo reći: Globalna zajednica usmjerena bratstvu, prijateljstvu, druženju i dijeljenju strasti prema kulinarskim umjetnostima. Prepoznatljiv karakter udruženja, leži u u okupljanju profesionalaca ali i amatera iz cijelog svijeta, bilo da su to kuhari, somelijeri, ugostitelji ili hotelijeri, koji cijene kvalitetnu kuhinju.

Asocijacija „Chaîne des Rôtisseurs Bailliage de Soleure Suisse“ svaka dva tjedna organizira skup svojih članova!

„Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Schweiz“ je ovih dana imao skup u Das Landgasthof und „Hotel Kreuz in Kappel“, koji je smješten u kantonu Solothurn u Švicarskoj. Asocijacija organizira okupljanje svojih članova u Švicarskoj, kako bi upoznala članove, a i zbog primanja novih članova uz posebno organiziranu degustaciju pića i jela. Posebno iznenađenje za članove asocijacije, bile su pripremljene domaće delicije iz srpsko-bosansko-makedonsko-hrvatske kuhinje.

Pripremu ovih nacionalnih jela, organizirao je novi član „Chaîne des Rôtisseurs Bailliage de Soleure Suisse“, Chef Rôtisseurs-Miljenko Štajcer i njegova simpatična supruga, a u kratko vrijeme ovog skupa raspoloženje je bilo vrlo dobro. U Marseilleu se kaže „Bonjour -već kažu „Aïoli“. Nakon aperitiva u vidu raznih vrhunskih vina, nadolazili su mirisi Mediterana, nadahnuti posluženim specijalitetima, koje je pripremio vrhunski kuhar u kuhinji hotela „Kreuz in Kappel“. Hedonist magazin jedini je medij iz regije, koji je sudjelovao na ovom skupu u Švicarskoj.

Evo i nekih pojedinosti o samoj asocijaciji Chaîne des Rôtisseurs Bailliage de Soleure Suisse:

– Za Chaine:
Imate li proizvod ili uslugu koja odgovara jednom od naših događaja? Tada ste upravo na pravom mjestu. Tražimo sponzore svih pravaca ili orijentacija. Na primjer, posebna pića poput vina, šampanjca ili čak novih dizajna. U svakom slučaju, kao sponzor ćete biti dobro čuvani i vrlo dobro spomenuti, čak i u našim publikacijama kao što su film i fotografija.

Radujte se!
Samo nas kontaktirajte: email@chaine-soleure.ch
ili nazovite Bailli-Gilbert Ernst izravno na tel: +41 (0) 78 680 08 00

Zašto Postati Član i Hedonist? Evo deset dobrih razloga za članstvo:

– Bratstvo Chaîne des Rôtisseurs najveća je svjetska ugostiteljska udruga s Bailliages (bailiwicks) u više od 100 zemalja i više od 28.000 članova.
– Chaîne je jedina globalna gurmanska udruga koja objedinjuje amatere i profesionalne članove bez obzira jesu li vrhunski šefovi kuhinje ili sommelieri.
– Chaîne nudi širok raspon događanja, od večere s prijateljima do gala večere (Grand Chapitre).
– Nema prisile sudjelovanja u događajima koje organizira Chaine.
– Chaine članovi imaju pravo prisustvovati međunarodnim događajima.
– Chaîne nudi priliku za upoznavanje i razmjenu mišljenja s istomišljenicima iz cijelog svijeta.
– Chaîne je politički i denominacijski neutralan.
– Godišnja članarina je umjerena.
– Muškarci „Chevaliers“ i žene „Dames“ imaju ista prava unutar Chaine.
– Članovi Chaînea imaju mogućnost pridružiti se Ordre Mondialu Gourmet Dégustateursa u odjeljku „Vina i duhovi“ Chaînea.

Postanite član

-Ako uživate u vrhunskoj gastronomskoj ponudi i dobro opremljenoj kuhinji i stolnoj kulturi, na pravom ste mjestu u našoj gastronomskoj udruzi. Prvo, svake godine sudjelujte kao gost na jednom od više od 220 događanja organiziranih u Švicarskoj.

Molimo kontaktirajte Chancellerie u Chancellerie e-mail: chancellerie@chaine-suisse.ch ili Bailli Régional, Gilbert ERNST e-mail: chaine.soleure@bluewin.ch ili njegovoj geografskoj Bailli službi. Dva ili tri puta trebate sudjelovati kao „gost“ i to vam daje priliku da se nosite s vrijednostima naše udruge, kako biste onda eventualno odlučili postati članom.

Vaš Bailli: Gilbert Ernst i Chef Rôtisseurs-Miljenko Štajcer

tekst za Hedonist magazin napisao: Miljenko Štajcer
fotografije: Miljenko Štajcer

Podelite s prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *