Blog

Utisci sa WineOs 2019.

Ne nismo zaboravili da smo posetili sjajno organizovanu manifestaciju „WineOS 2019.“ u Osijeku. Ali jednostavno smo hteli da prođe malo vremena, kako bi se potpuno slegli utisci naše posete ovoj elitnoj manifestaciji vina.

Prošlo je puno vremena od kako smo poslednji put bili u Osijeku, gradu koji i dalje odiše svojim starim šarmom. Pre svega moramo spomenuti Marija Jukića, glavnog „krivca“ za naš dolazak u ovaj prelepi grad. Na samom početku smo počašćeni sa kavom dobrodošlice u jednom kafeu, a zatim smo prošetali do samog centra Osijeka. Ovaj grad zna zaista da šarmira svojom starom arhitekturom, a još više oduševljava to što se staro jezgro čuva i ne ruši se da bi se gradile neke futurističke zgrade.

Mario nas je poveo do „Vinske mušice“, vinskog bara koji je stvoren zahvaljujući Ivani Erhardt-Draganić. Ivana je dugi niz godina medijski pratila vinare i njihova vina i onda odlučila da mikrofon i kameru, zameni svojim vinskim barom i vrhunski kvalitetnim vinima vinara iz Osiječke županije. Uz čašu kvalitetnog vina, zaboravili smo da je napolju bilo poprilično hladno. Iskoristili smo priliku da u Vinskoj mušici, uradimo i prve intervjue za našu novu emisiju „Hedonist tv magazin“ i to sa direktorom TZ Osijeka gospodinom Sašom Uranjekom, kao i intervju sa vlasnicom Vinske mušice Ivanom. I taman smo se malo opustili, kad nas je Mario Jukić već poveo ka „Muzeju okusa“ predivnom zdanju, gde se održavao WineOs 2019. Ovaj objekat je inače poznat kao kultno mesto Osiječana, kult stvaran kroz dugu i zanimljivu istoriju ovog predivnog grada.

Pre našeg dolaska u Osijek, videli smo da je Muzej okusa zaista prelep objekat, ali je ipak nešto sasvim drugo, kada ispred njega stanete i sa uživanjem ga gledate. A opet kada uđete u ovo zdanje to je jedna posebno zanimljiva priča. Kada smo ušli u unutrašnjost objekta gde se održavao WineOs 2019. prvo smo upoznali glavnog iz organizacije manifestacije, gospodina Borisa Ocića. Čim nas je video uz široki osmeh, poželeo nam je dobrodošlicu i to tako srdačno kao da se znamo već godinama, a ne da se upoznajemo zvanično po prvi put. I dok smo se okrenuli oko nas je bila neopisiva gužva, kako izlagača, tako i posetilaca ove odlično organizovane manifestacije.

Očekivali smo da će ovo biti jedan sjajan vinsko-hedonistički događaj, ali je pozitivan osećaj tokom našeg boravka na elitnoj manifestaciji WineOs 2019. ipak prevazišao sva naša očekivanja. Odmah smo počeli sa promovisanjem i podelom Hedonist magazina i ujedno dogovarali intervjue za našu novu autorsku tv emisiju. Prvi intervju smo uradili sa ministarkom turizma u vladi republike Hrvatske, a kasnije i sa ministarkom turizma Osiječke županije. Odmah iza toga smo uradili intervjue sa nekadašnjim čelnicima Vinarije Kutjevo i Iločkih Vinograda, menadžerom restorana Muzej okusa… Intervjui su se ređali jedan za drugim i dok smo se okrenuli, snimili smo dva sata sjajnog materijala u Osijeku.
Reakcije izlagača pa i posetilaca na Hedonist magazin, bile su sjajne i samo potvrdile da je naša ideja o pokretanju jedinstvenog magazina o hedonizmu na ovim prostorima, bio pun pogodak. Šta reći o WineOs 2019. sem da je prvenstveno odabir prostora za održavanje manifestacije odličan. Teško je govoriti o samom enterijeru Muzeja okusa, jer jedan je osećaj dok objekat gledate na fotografijama, a sasvim drugi i neponovljiv osećaj, kada ovaj šarmantni prostor osetite lično dok boravite u njemu. Još jednom hvala Mariju Jukiću i sve čestitke organizatorima za odlično organizovanu manifestaciju i vidimo se iduće godine na WineOs-u 2020.

tekst i fotografije: Hedonist magazin

Podelite s prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *