Blog

Salon Vina u Novom Sadu

Hedonist magazin se po prvi put promovisao na 2. Salonu Vina, koji je organizovan u Hotelu Park u Novom Sadu 12. i 13. 04. 2019.

Salon Vina je manifestacija koja je evidentno nedostajala šarmu Novog Sada. Oko 90 izlagača iz više država, dovoljno govori o ozbiljnosti ove manifestacije. Pohvala organizatorima je i za odabir muzike, koja se sjedinila sa kompletnim događajem.

Posebno je bio zanimljiv nastup vinarije sa Sicilije, koja je posetiocima Salona Vina u Novom Sadu promovisala svu raskoš vinskog juga Italije. Vinarija Donaffugata promovisala je vina proizvedena od lokalnih sorti te regije. Ova vinarija se u današnje vreme smatra i pravim predstavnikom vinske regije Sicilije, koja je smeštena u blizini poznatog vulkana Etna. Osim nekoliko vinarija iz Italije, svoja vina su promovisale i vinarije iz Srbije, Makedonije, Francuske, Hrvatske, Crne Gore i SAD. Masterclass od strane Jo Ahearne, prezentovao je izuzetno kvalitetna i poznata vina iz Austrije, Hrvatske, Grčke, Slovenije, Mađarske, Turske i Crne Gore.


Posebno moramo izdvojiti nastup vinarije Aleksić, koju vode tri žene iz Vranja. Ove dame su dokazale da proizvodnja vina, nije svojstvena i predodređena samo muškarcima. Posebno je bio zanimljiv i nastup vinarije Vista Hill, a razlog posebnosti je to što je vlasnik ove vinarije, Slobodan Živojinović, nekada poznati teniser. Hedonist magazin želi posebno istaći nastup poznate vinarije Iločki podrumi, koja je promovisala vrhunska vina tog kraja. Za nas je svakako bez premca, nadaleko poznata Graševina vrhunskog kvaliteta i ukusa.

Atmosfera na salonu Vina je bila pozitivna sa velikim brojem posetilaca, a zaista je lepo i nama značajno što nas je prepoznao veliki broj poslovnih ljudi iz svih krajeva, koji posebno ističu naš prepoznatljiv stajling i nastup. Jedinu zamerku vidimo u odluci pojedinih izlagača da prvog dana manifestacije na svoj štand postave samo hostese (bez ikakvog predstavnika vinarije) sa kojima zaista ne možete razgovarati o nekoj poslovnoj saradnji. Što se tiče onih koji su došli uživati u konzumiranju vina i druženju, to je sasvim prihvatljivo.

Dugo smo kontaktirali i pratili rad jednih i drugih, ali je pravo zadovoljstvo što nam je Salon Vina omogućio prvi zvaničan susret sa Galinom Todorovom Niforou (Managing Director & CEO u The Balkans International Wine Competition and Festival). Sa zadovoljstvom možemo najaviti, kako smo sa Galinom Todorovom Niforou u Novom Sadu nezvanično dogovorili prvi nastup Hedonist magazina na „Open Air Balkan Wine Festival“, koji se od 7-9 06. 2019. godine održava u National palace of culture u Sofiji-Bugarska!!!

I na kraju treba pohvaliti organizatore 2. Salona Vina u Novom Sadu na zaista sjajnoj organizaciji.  Ekskluzivnost prostora Hotela park gde je manifestacija održana, podigla je ovu vinsku manifestaciju na još jedan viši nivo.

tekst: Hedonist magazin
foto: Hedonist magazin

Podelite s prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *