Blog

Canal city Fukuoka

Kanal grad (Canal city) veliki je šoping centar i zabavni kompleks u gradu Fukuoka u Japanu. Nazivaju ga i „Grad u gradu“ jer ima brojne atrakcije.

Ovaj ogromni šoping centar u svom sklopu sadrži: prodavnice, kafiće, restorane, pozorište, centar za zabavu, dva hotela, bioskop čak i kanal koji prolazi kroz ceo kompleks. Nalazi se između komercijalnog dela i malog jezgra grada u blizini stanica Hakata i Tenjin.

Canal city je postao prava turistička atrakcija ove regije i smatra se potpunim komercijalnim uspehom za grad Fukuoku. U potpunosti sprovedeni projekat se smatra najvećom privatnom investicijom u Japanu. Kompleks poseduje čitavih 234.460 metara kvadratnih metara, a u njega je uloženo fantastičnih 1,4 milijardi dolara.

Kompletan projekat je osmišljen tako da ima prepoznatljivi i maštovit stil. Urađen je sa puno zakrivljenih skulptura, a poseduje veliki broj fontana. Sve je osmišljeno tako, da bi se posetiocima stvorio osećaj da se nalaze u pravoj oazi daleko od urbanih delova grada.

Ne samo da je sam šoping centar zaposlio veliki broj ljudi, već je uspeo da poboljša poslovanje okolnih poslovnih objekata od mnogih prodavnica, kafića, restorana i svih drugih grana biznisa, što je zaista zadiviljujuće.

Ključ za uspeh ovog kompleksa su upravo prodavnice, koje ostvaruju svakodnevno fantastičan profit. Ipak možemo reći da je Canal city mnogo više, nego što je samo šoping centar. Vikendom se u kompleksu održavaju koncerti uključujući i škole trubačkih orkestara, popularnih muzičara, a nastupe imaju mađioničari i komičari. Veliki broj fontana su idealno mesto da napravite pauzu, kada se od šetnje i šopinga umorite.

I na kraju ove zanimljive priče o šoping centru u gradu Fukuoka u Japanu, moramo reći da veliki broj marketa nudi razne prehrambene artikle od raznog atraktivnog povrća i voća, do raznih vrsta mesa, morskih plodova i raznih vrsta kvalitetnih riba, začina i pića. Ako vas ponese kupovina, sigurno će vam nakon izmerenih proizvoda, biti potrebna jača torba, kolica, a možda i nosač. I pre nego što izađete iz ovog prelepog šoping centra, ne zaboravite najbližnjima kupiti i neki zanimljivi suvenir.

tekst: Hedonist magazin
foto: Pixabay

Podelite s prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *