News

Vinosalis 2019.

Vinosalis 2019. po drugi put organizuje kompanija „Rare & Pure“ u Hotelu „Mellain“. Drugi Međunarodni festival vina, gastronomije i prateće opreme „Vinosalis 2019. održaće se 19. i 20. 06. 2019. u elitnom hotelu „Mellain“ u Tuzli-BiH.

Organizatori su želeli što više približiti vinsku ponudu te su odlučili da ovogodišnja vinska manifestacija, bude i ocenjivačkog karaktera. Na možda i najznačajnijoj vinskoj manifestaciji u BiH, svoje učešće su potvrdili i vinski uvoznici vina iz Slovenije, Poljske, Nemačke, Kine i Amerike. 

Predsednica komisije za ocenjivanje vina je Master of Wine (MW), Caroline Gilby inače predsedavajuća panela za Decanter Wold Wine Awards za Češku, Mađarsku i Sloveniju, a od prošle godine i za Rumuniju, Bugarsku, Srbiju i Hrvatsku, a ujedno radi i kao predavač na elitnoj Londonskoj vinskoj akademiji West i direktorica je uprave standarda vina za Englesku.

Evo koje su još sudije odabrane za ocenjivanje na „Vinosalis 2019“: Siniša Lasan (Advanced Sommelier CMS, WSET3 i ASI Sommelier), Miho Vidak (Head Sommelier reastaurant 360 Dubrovnik), Denis Jazvin (Head Sommelier grupacija Jadranski luksuzni hoteli), Ksenija Matić (Predavač na RIT Croatia i WSET), Božidar Jukić (WSET3 Sommelier), Ivo Ivaniš (vinski novinar) i Marko Šram (Head Sommelier restaurant Nautika).

Promotivni deo manifestacije biće održan u kongresnoj dvorani Hotela „Mellain“. Sa ovog prelepog hotela u centru Tuzle, pruža se atraktivan pogled na ceo grad. Kako kažu organizatori, „Vinosalis 2019“ je sjajno mesto za sve poslovne ljude iz sveta vina, koji žele promovisati svoj biznis potencijalnim poslovnim partnerima iz BiH i regije.

Zanimljiva je ideja organizatora što se naziva imena manifestacije tiče, jer je kroz sam naziv protkano istorijsko ime grada Tuzle (Salis-Salines). Tuzla je već vekovima poznata kao grad soli, a stilizovani logo vinskog festivala je sačinjen od kristala soli u vinskoj čaši.

Sa ponosom možemo najaviti da je „Hedonist magazin“ svrstan među medijske sponzore ove elitne vinske manifestacije. Ujedno najavljujemo po prvi put i promociju našeg magazina na „Vinosalis 2019“. Organizatorima želimo uspešan rad te nestrpljivo očekujemo početak ove manifestacije i učešće „Hedonist magazina“ na svom štandu!!!

Informacije „Vinosalis 2019“
info@vinosalis.ba
www.vinosalis.ba
tel: +387 61/ 084- 415

Podelite s prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *