News

Ko će najbrže pojesti kavijar

Aleksander Novikov iz Moskve u Rusiji (Alexander Novikov), osmislio je neobično gastronomsko takmičenje. Jednom je Aleksander video nekoliko izveštaja i to jedan iz Gruzije gde je bilo organizovano takmičenje u tome, ko će prvi pojesti čokoladne tartufe. Zatim se setio da je pratio takmičenje u brzom da kažemo izjedanju koprive i hamburgera u Americi.

Onda je pomislio zašto i on ne bi organizovao neko takvo neobično takmičenje. U međuvremenu mu je sinula ideja da organizuje takmičenje u kojem bi takmičari, što pre trebali pojesti porciju kavijara. I tako je jedna ideja sprovedena u delo pa je Aleksander Novikov organizovao ovo neobično takmičenje u jednom ruskom baru u Moskvi.

I tako je ovaj noćni bar  u prestonici Rusije, bio domaćin neobičnog takmičenju u brzom jedenju crnog kavijara. Kako se zna da je ova namirnica jedna od najskupljih na svetu, ovo takmičenje je veoma brzo zainteresovalo i veliki broj medija. Ova manifestacija je postala tradicionalna, jer se održava već godinama, a ujedno je dokazala da je Moskva centar sveta, što se tiče brzog jedenja kavijara.

Aleksandar Valov je jedan od prethodnih pobednika, a organizator navodi da je on 500 grama crnog kavijara, pojeo za samo 90 sekundi. Valov je osvojio i vrednu nagradu od 10.000 rubalja, ali je zato vrednost pojedenog crnog kavijara, bila za oko 15 veća od nagrade. Osim novčane nagrade, Aleksandar je dobio i nekoliko tegli slane hrane.

tekst: Hedonist magazin
fotografije: Pixabay

Podelite s prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *