News

Hedonist magazin posetio festival hrane Filipina u Beču

Hedonist magazin je u saradnji sa Predsednikom Svetske Asocijacije Master Šefova Austrije Bojanom Čitlučaninom, posetio u Beču izuzetno zanimljivu manifestaciju „Filipino Food Festival“.

Pokrovitelj manifestacije bio je „Filipino Events Austria“ i „Hart&Hart Bauträger“. Poznato je da hrana sa Filipina počiva na ranim susretima malajskih, kineskih i arapskih trgovaca, ali je stvarana i tokom vekova španske okupacije.

Pokušajte zamisliti bogatu kuhinju, koja obiluje egzotičnim sastojcima kao što su: Ampalaja (gorka lubenica), Gabi (krtolasta biljka), Gulaman (sušena morska trava), Kalamansi (hibrid biljke Kumkvata i mandarine), Manioka (povrće), Katuraj (jestivi cvet), Ube (ljubičasti Jam, vrsta Batata).

Na ovoj izuzetno zanimljivoj manifestaciji filipinske hrane, puštana je i tradicionalna muzika koja se sluša na Filipinima, a za one najhrabrije, organizovane su i karaoke. Muzika uživo, filipinska hrana i isprobavanje hrane koju nikada nismo probali, kao i ponuđeni vrhunski dezerti na trenutak su nas mislima odveli do Filipina, a onda smo se neobičnim ukusima raznih specijaliteta ove izuzetno zanimljive zemlje koje smo probali, vratili u stvarnost na ovu odlično organizovanu manifestaciju.

Imali smo izuzetnu priliku da uživo gledamo pripremu Ube, vrstu filipinskog dezerta koji je sličan našim krofnama. Moramo reći kako smo uživali tokom konzumiranja ovog neobičnog deserta. Ube se priprema sa vrstom ljubičastog krompira, koji mu i daje tako neobičnu boju, a izuzetno smo bili prijatno iznenađeni kombinacijom izuzetno atraktivnih ukusa.

Veliki broj Filipinaca koji su posetili ovu manifestaciju, doveli su nas do osećaja kao da smo na Filipinima, a ne u prestonici Austrije gradu Beč. Potpuno smo se stopili sa sjajnom atmosferom na Filipino Food Festivalu i osećali smo se tokom boravka na ovoj atraktivnoj manifestaciji, kao da se nalazimo u glavnom gradu Filipina Manili.

tekst: Hedonist magazin
foto: Hedonist magazin
pripremio za Hedonist magazin: Bojan Čitlučanin

Podelite s prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *