Hedonist Fest

Kulinarska kultura

Kulinarska kultura oblast je koja je u prošlim vremenima bila ignorisana pa i nepravedno zapostavljena. Poznato je da je kulinarska kultura uvek najdugovečniji deo kulture i tradicije svakog naroda.

U mnogim kuhinjama sveta spajaju se različiti profili pojedinaca pa i čitavih društava i upravo se u kulinarskoj kulturi, najviše prepoznaju nacionalna osećanja.

Kuhinje su ogledalo svakodnevnog životnog stila, navika, tradicija, verskih uverenja, kao i običaja!

Gastronomski turizam je postao značajna komponenta atraktivnosti mnogih turističkih destinacija poslednjih godina. Marketinške mogućnosti gastronomskog turizma razvijaju zemlje u kojima se tom pitanju pridaje izuzetno veliki značaj.

Želje turista da iskuse lokalne ukuse u destinacijama i smeštajnim kapacitetima, spremno su dočekale mnoge zemlje u kojima je razvijen turizam, jer su unapred pripremile teren za razvoj gastronomskog turizma.

Nacionalna osećanja se prepoznaju upravo u kulinarskoj kulturi!

Turistički subjekti koji su uvideli veliki značaj gastronomskog turizma od strane domaćih i stranih turista u svojim objektima, posebno u svojim ugostiteljskim objektima ističu gastronomske faktore.

Da bi se pažnja posvetila gastronomiji, turizmom treba upravljati u koordinaciji sa svim turističkim organizacijama i fondacijama civilnog društva i naravno uz podsticanje nadležnih ministarstava.

Predlažemo vam da uzmete učešće na „Hedonist Fest No2“ Međunarodnoj manifestaciji 7. i 8. 04. 2023. u Atlas Hotelu u Ugljeviku i promovišete svoje gastronomske proizvode i usluge na svom štandu i u sklopu 1. Hedonist Cooking Show-a!!!

Informacije i rezervacije
email: hedonistfest@yahoo.com

fotografija: Pixabay

Podelite s prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *