Blog

Kako sam doživeo Vinocom 2023

Kako je Vinocom 2023. održan od 30. 11 do 03. 12. 2023. u Esplanade Hotelu u Zagrebu to znači da tek sada Nova 2024. godina može doći!!!

Svi znamo kako pokretanje bilo kog biznisa nimalo nije lako, a još manje jednostavno i nebitno je da li su to početni zasadi vinove loze, voća, početak proizvodnje vina ili rakije, maslina, sira, pršute…

Profesor Ivan Dropuljić (a osim profesor mogu reći i pravi vizionar), imao je ideju da pokrene festival vina i gastronomije. Pretpostavljam da je preteča ove ideje, pre svega Ivanova velika ljubav prema kapljici kvalitetnog vina i naravno nakon toga i dobrog zalogaja.

Nova 2024. godina sada može doći jer je održan Vinocom 2023.

Uvek sa velikom željom pa i uzbuđenjem iščekujem svaki naredni Vinocom, jer je to manifestacija tokom koje se popravlja raspoloženje i „baterije“ se pune pozitivnom energijom.

Uživam u svakoj pripremi narednog izdanja Hedonist magazina, ali to donosi i određene stresne situacije, jer kako god planiram novo izdanje Hedonist magazina, ono mora u Esplanade Hotel u Zagrebu doći onog datuma kada se Vinocom održava.

Često me pitaju pojedini poslovni partneri, prijatelji i rodbina, koliko sam poslova ugovorio na Vinocomu, a ja im spremno odgovorim da to ne funkciniše baš onako kako oni misle. Osim što učesnici i posetioci ove elitne manifestacije sasvim sigurno uživaju u poslovnim kontaktima, stvaranju novih poslova, druženju i ispijanju kvalitetnih vina, evidentno je i da je stvar prestiža pojaviti se i biti viđen na Vinocomu.

Sa velikim uzbuđenjem iščekujem svaki naredni Vinocom!

Onog trenutka kada sam ušao u Esplanade Hotel, nestala su sva moja razmišljanja i brige koja su bile prisutna pre mog dolaska u Zagreb. Moje prve korake kod recepcije sa osmehom je ispratio gospodin koga svake godine srećem na Vinocomu i koji je zaposlen u Esplanade Hotelu, koji me je prepoznao i odmah se obratio sledećim rečima: „A vidim stigli ste…“.

Otišao sam zatim po akreditaciju i na samom ulazu na manifestaciju, primećujem poznat osmeh profesora Ivana Dropuljića koji mi je poželeo toplu dobrodošlicu na Vinocom. Ulazeći u glavnu salu kao i sve druge, osetio sam onu prepoznatljivu pozitivnu energiju, video osmehe i čuo žamor.

Prijali su mi komentari izlagača koji su mi govorili kako me znaju, jer sam već godinama prisutan na Vinocomu i kako znaju za Hedonist magazin. Moj prepoznatljivi naklon šeširom i rukoljub damama i ovog puta je izmamio osmehe mnogih prisutnih.

Kada sam došao među izlagače osetio sam onu prepoznatljivu pozitivnu energiju Vinocoma!

U jednom momentu, prilazi mi mlađi čovek i kaže: „Poštovanje ja sam Dean Sušec“. Sa Deanom se znam i kontaktiram putem socijalnih mreža punih 10 godina, ali ovaj Vinocom je bio prilika i da se zvanično rukujemo. Ovo su zaista sjani momenti kada me prisutni prepoznaju, a to znači i da redovno prate moje rad i moje aktivnosti.

Za vreme manifestacije konstantno prolazim hotelom i moram reći kako imam malu privilegiju, jer je obezbeđenju umesto da pokažem PRESS akreditaciju, sasvim dovoljno da vide šešir koji nosim. Zaista je teško objasniti nekome ko na Vinocomu nikada nije bio, koji su to osećaji i pozitivna atmosfera koja vlada ovom fenomenalno organizovanoj vinsko-gastronomskoj manifestaciji.

Gde su vina tu je i Dijana Carlito-Grgić urednica poznatog magazina VinumIn iz Zagreba. Nas dvoje se dugo poznajemo i često ćaskamo putem interneta, kao da skoro svaki dan ispijamo kavu u nekom lokalu. Veliko je zadovoljstvo kada se vidimo i ispričamo uz naravno neizbežno zajedničko fotografisanje.

Meni je na Vinocomu umesto PRESS akreditacije sasvim dovoljan moj prepoznatljivi šešir!

Ovako izgleda kada se sretnu Hedonistica (Jelena Bonkulović) i Hedonista. Šarmantna fotografija za uspomenu.

Uvek rado porazgovaram sa zaposlenima Esplanade Hotela, ali i hostesama i momcima koji su angažovani za vreme manifestacije. Uvek se zaustavim i rado popričam sa Filipom sinom Ivana Dropuljića, koji takođe učestvuje u organizaciji i održavanu Vinocoma. I ovog puta smo popričali, a nije propustio da mi kaže kako mu se sviđa kako sam sročio moju poznatu izjavu da:
Nova godina ne može početi pre Vinocoma!

Prethodnih godina je 2 dana Vinocoma bilo kratko vreme da bi svi učesnici promovisali svoja vina, a posetioci u njima uživali. Prošle godine je Vinocom po prvi put trajao 4 dana i to je bila velika novost, ali i nepoznanica na samom početku.

Međutim zaključno sa upravo održanim Vinocomom 2023. godine, shvatio sam da je i 4 dana trajanja ove manifestacije, prekratko vreme. Pri kraju poslednjeg dana Vinocoma, osetio sam da je završetak manifestacije prebrzo došao i da mi nedostaje još… još barem jedan dan uživanja u vinima, gastronomiji i druženju sa sjajnim ljudima.

Predlažem dragom profesoru Ivanu Dropuljiću da od sledeće godine uvek doda po još jedan dan trajanja Vinocoma pa neka 2024. Vinocom traje 5 dana, 2025. da traje 6 dana pa dokle stignemo profesore sa brojanjem…

Srdačno vaš Hedonista!
Gabor Vecsey

fotografije: Hedonist magazin

Podelite s prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *