Blog

Igralište Pier

Igralište Pier (Play ground Pier) je luksuzni trgovački centar, koji je smešten u pristaništu Cezar u Atlantik sitiju u Nju Džersiju (New Jersey). Izgrađen je od strane građevinske kompanije Perini i otvoren daleke 1906. godine, kao zabavni park.

Zanimljiva je istorija ovog tržnog centra, koji je na početku imao drugačiju svrhu i nazvan Pijaca od milion dolara (the Million dollar Pier). Ovaj objekat je u prvim godinama rada posedovao najveću plesnu dvoranu na svetu, akvarijum, grčki hram, klizalište…

Pristanište je kasnije preimenovano u tržni centar pod nazivom Trgovina na okeanu 1 (The Shops on Ocean One) 1983. godine. Od strane Taumbman centra je ovaj objekat kupljen 2006. godine i detaljno renoviran.Tržni centar je imao mnoge nadogradnje, kako bi ugostio poznate kompanije poput Tourneau, Apple, Gucci, Armani A/X i Louis Vuitton.

U prizemlju ovog luksuznog objekta smešten je tržni centar. Na prvom spratu je Boardwalk, a čitav 1. sprat je dizajniran tako da izgleda kao Atlantic City Boardwalk. Većina prodavnica je organizovana tako da nude zabavu, poklone i standardne proizvode.

Skajbridž (The Skybridge) je smešten na drugom spratu i ima direktan pristup projektovanim mostom, koji povezuje kazino sa drugim neboderom. Na ovaj način je ljubiteljima kazina omogućeno da do njega dođu izbegavajući gužvu u svim ostalim delovima objekta. Na ovom nivou je smešten veliki broj prodavnica i to je mesto gde uživaju svi oni koji su željni kupovine.

Takozvana Promenada se nalazi na trećem spratu i tu su smešteni barovi, klubovi i restorani. Južna strana tržnog centra ima dugačak stakleni prozor, duž koga su postavljene specijalne Andirondak stolice.

Atlantik 1 se nalazi na četvrtom spratu i to je prostor za zabavu posetilaca na čak 1300 kvadrata. Na istom spratu je smeštena banket sala, kao i sala za svadbe i sve vidove zabava. Fontana je ujedno i najveći vodeni front u trgovačkom centru. Zanimljivo je da fontana i svi vodeni mlazovi, funkcionišu u ritmu muzike koja se emituje.

tekst: Hedonist magazin
foto: Pixabay

Podelite s prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *